Kindertuinen De Keizerhof Nootdorp

Leuk en zinvol vrijwilligerswerk in Nootdorp

Kom jij op woensdag- of vrijdagmiddag de kinderen helpen bij het tuinieren?

Wat is er nou leuker dan wekelijks een dik uur lekker buiten bezig te zijn met enthousiaste kinderen? Van begin april tot medio/eind september tuinieren 34 kinderen van 7 tot 12 jaar onder begeleiding van vrijwilligers op ons tuinencomplex in Nootdorp. Ieder kind heeft daar een eigen groentetuin. De kinderen vinden het superleuk om hun eigen groenten te verbouwen en bij ons krijgen zij die mogelijkheid! Daardoor groeit hun interesse in alle natuur die zich op en rond een groentetuin afspeelt. Bovendien raken zij vertrouwd met gezonde voeding. Alle groenten die in hun tuin groeien worden door de kinderen zelf gezaaid of geplant, verzorgd, geoogst en mee naar huis genomen.
 

Om hen op hun eigen manier in hun eigen tuintje de natuur te laten ontdekken is begeleiding noodzakelijk. Als begeleider help jij de kinderen bij het wieden, zaaien, poten, water geven en oogsten van de groenten en bloemen. Het willen en kunnen omgaan met kinderen is belangrijker dan kennis hebben van tuinieren. Je hoeft niet heel veel van tuinieren te weten want je wordt gedurende het tuinseizoen wekelijks bijgepraat door de tuinleider en alles wordt ook jou voorgedaan. Belangrijk is dat je bijdraagt aan een plezierige ongedwongen sfeer op de tuin.
 

De kinderen zijn er woensdag- en vrijdagmiddag* van 16.00 tot 17.00 uur en jij van ongeveer 15.30 tot 17.30 uur. In de zomervakantie volgen wij een aangepast schema waarbij er uiteraard wordt rekening gehouden met je eigen vakantie. (*Omdat er steeds meer kinderen op vrijdag willen tuinieren overwegen wij om in 2024 op vrijdag een tweede opkomsttijd in te stellen.)

 

Heb jij interesse en tijd om je voor Stichting Kindertuinen De Keizerhof Nootdorp in te zetten? Wij maken graag kennis! Mail naar info@kindertuinen-nootdorp.nl.

 

Kindertuinen Nootdorp draait volledig op vrijwilligers.
Onze gezellige club bestaat uit:
> tuinbegeleiders op de tuinmiddagen tijdens het seizoen;
> handige mensen die buiten de tuintijden allerhande werkzaamheden verrichten;
> enthousiastelingen die coördinerend of bestuurlijk actief zijn.
Heb ook jij interesse en tijd om je voor Stichting Kindertuinen De Keizerhof Nootdorp in te zetten? Wij maken graag kennis met jou! Mail naar info@kindertuinen-nootdorp.nl.