Kindertuinen De Keizerhof Nootdorp

Hallo jonge tuinman/ -vrouw,
Misschien ben jij best wel nieuwsgierig naar hoe tomaten, aardappels, sla, worteltjes, boontjes en andere groenten groeien en hoe bloemen bloeien. Ben jij graag buiten en niet bang voor vuile handen. Fijn, want dan vind je het zelf mogen onderhouden van een groentetuintje vast leuk!

Ben jij op 31 maart 2024 zeven - twaalf jaar oud? Dan bof je! Want als ze het thuis oké vinden, dan kun jij van april tot en met september tuinieren bij Kindertuinen De Keizerhof, Laakweg 2d in Nootdorp.
Wil jij met wat hulp en advies graag een eigen groentetuintje verzorgen? Vraag dan je ouders of verzorgers om jou als tuinkind bij onze kindertuinen aan te melden. Aanmelden Tot ziens op de tuin!

 

Beste ouder of verzorger,
Veel kinderen van 7-12 jaar vinden het superleuk om eigen groenten te verbouwen. Bij Kindertuinen De Keizerhof Nootdorp krijgen zij die mogelijkheid! Daardoor groeit hun interesse in alle natuur die zich op en rond een groentetuin afspeelt. Bovendien raken zij daar vertrouwd met gezonde voeding.

Ze tuinieren van 10/12 april tot medio september. Alle groente die op hun tuin groeit wordt door onze begeleiders als zaad of plantje aangeschaft maar door de kinderen zelf gezaaid of geplant, verzorgd, geoogst en mee naar huis genomen. Er is geen ruimte voor zelf meegebrachte zaadjes of plantjes. Op de tuin worden de kinderen begeleid door vrijwilligers.

Ieder tuintje is één meter breed bij vijf meter lang. Er is een groep op woensdag en een op vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur. In de zomervakantie worden beide groepen samengevoegd op vrijdag maar de tuin is dan ook dagelijks toegankelijk.

Voor het veilig en prettig kunnen organiseren van de opkomsten is het belangrijk dat ieder kind op tijd aanwezig is en op tijd wordt opgehaald. We vinden het fijn wanneer ouders of verzorgers tijdens de opkomsten buiten ons tuincomplex blijven. Door deze regel hebben de kinderen veel plezier met elkaar. Bovendien leren zij zo hun eigen tuintje zelfstandig te verzorgen.

Tijdens de jaarlijkse Kijkdag kunnen ouders en verzorgers, familie en vriendjes samen met de kinderen de tuin bezoeken.


De Keizerhof is een particuliere stichting zonder subsidie. Omdat er geen relatie is met scholen noemen wij De Keizerhof geen schooltuin maar een kindertuin. Wij streven ernaar dat kinderen spelenderwijs leren over de natuur en tuinieren. Het gaat erom dat ze plezier hebben en ondertussen ontdekken wat een groentetuin hen biedt.

Rondom de kindertuintjes zijn aparte groenstroken met onder andere appel- , peren- en perziken boompjes, bessenstruiken, rabarber- en aardbeienplanten, kruiden en bloemen.
Door de inzet van vrijwilligers en sponsorbijdragen blijven de deelnamekosten beperkt. De contributie bedraagt € 47,50 per tuin; één kind per tuin.

Wellicht is een kindertuintje ook leuk voor jouw kind!